Høringen er igang

Mar 28 2012

Høringen er igang

by admin in News

Asha Kowtal (sittende) og Paul Divakar, fra National Campaign for Dalit Human Rights. Foto: Tom Henning Bratlie/FIAN Norge

260 millioner mennesker lider under kastediskriminering. Selv om India har lovverk som forbyr siskriminering på grunn av kaste, håndheves de i liten eller ingen grad. Dermed utsettes omlag 200 millioner mennesker for grov diskriminering på bakrunn av fødsel, i India alene.
Senere i dag – kl 1045 – belyses problemet gjennom en debatt med Sushil Raj, fra FNs Høykommisær for menneskerettigheter, Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Church of Norway Council on Ecumenical and International Relations, Rikke Nöhrlind, koordinator, International Dalit Solidarity Network og Silje Vold, Plan Norge.
Paul Divakar uttrykker undring over at norske myndigheter velger å ikke delta i debatten.
Ca 60 personer deltar på høringen.